martes, 4 de septiembre de 2012

Glurend tussen de duinen





Na mijn  volgend met mijn vorige post ben ik  ervan overtuigd dat we absluut allemaal,talenten, interesses, gelijkheden, verlangens absoluute talenten hebben.
Het goede daarvan,  is  deze vaardigheden te kunnen gebruiken om  iets, dat we willen bekomen, of zelfs te kunnen leven van dat.
Het  doet me herineren aan het verhaal van Griselda, die hield van bombons, en er zelf  maakte   met recepten die ze in verre  landen had gevonden.
Op een dag vertelde ze mij dat  ze niet tu kwam  me het help dat ze verdinde en ik vond dat het niet te veel zou kosten om haar kenisen of vaardigheden op te zeten in een kleine zaak .
En ik vond dat het niet te veel zou kosten om haar vaardigheden om te zetten in een kleine zaak of micro-onderneming, die haar zou helpen om haar inkomsten te vergrooten
Maar in het begin verscheenen er hindernissen , hoe ga ik bombons verkopen als ik een universitairen tittel heb ? ik zou aan mijn vrienden  kunnen verkopen , maar ergens anders, durf ik niet aan   , en hoe weet ik welke prijs ik moet zetten ?…en als de mensen ze niet lusten?
De “ en als ?” waaren lang en veel, maar een voor een vonden wij er een oplossing voor.
Er werd gewerkt met de angsten, de zelfachting en gezond verstand.
Het verschil te zien  tussen bonbons te maaken , en ze nadien  te kunnen  verkoopen
Stap bij stap leeren welke de details zijn van en kleine zaak of micro- onderneming
Aannemen dat el werk waardig is , niet enkel de universitairen…
En ik vraag me af, en vraag aan de personen die dikwijls twijfelen als  ze moeten kiezen tusse welke loopbaan te volgen , - Waar voor wil je studeren ? wat betekent zich professioneel te vormen ?
Heel dikwijls zijn de jongeren  niet bewust van dat  welke die ze kiezen  hun gereedschap zal zijn om door het leven te trekken , en niet enkel  een titel om aan de muur te hangen … (het vervolgt)